Ring oss idag på 0521-20 55 85 så besvarar vi era frågor

Hjärtstartare till bra pris

Med en hjärtstartare ökar överlevnadschansen mångfaldigt.

Välj en pålitlig och lättanvänd hjärtstartare från Samaritan eller Philips

 

Samaritan.jpg

 

Samaritan PAD 350p   

Hög kvalitet, låg vikt, bra serviceintervall

Batteri och elektroder är en enda enhet, som byts vart 4:e år. 

  Beställes i FörstaHjälpenButiken (klicka)

 

 

hs1 med väska

Philips Heartstart HS1  

Den perfekta hjärtstartaren för ovana användare.

  Beställes i FörstaHjälpenButiken (klicka)

 

Ring oss på 0521-205585 så berättar vi mer om att köpa eller hyra hjärtstartare.

     

Alla kan drabbas av ett plötsligt hjärtstopp och med en hjärtstartare ökar överlevnadschansen mångfaldigt.

Hos oss får ni hjälp att välja en passande modell, och vi utgår vanligtvis från Samaritan eller Philips HeartStart. Dessa hjärtstartare är, enligt oss på Akutgruppen och många andra, världens bästa, säkraste och mest lättanvända hjärtstartare på marknaden. 

Ni som har behov av en extra robust och vatten-/dammtålig modell väljer den lika lättanvända HeartStart FRx. Detta är en modell som är särskilt populär hos t ex polisen och räddningstjänsen.

Proffsanvändaren, som t ex ambulans och sjukvårdsgrupper, väljer gärna HeartStart FR3. 

 

Vi både säljer hjärtstartare och utbildar er i hur den används tillsammans med HLR. Alla våra hjärtstartare kan beställas i förstahjälpenbutiken eller via telefon 0521-20 55 85.

Vi kan även hålla en genomgång av hjärtstartaren, inklusive en snabb HLR-demonstration i repetitionssyfte, digitalt via Zoom. Ca 30 minuter. Läs mer och beställ här (klicka). 

 

 

Förstahjälpenbutiken webshop

Våra modeller

Vi jobbar främst med modellerna ur HeartStart-serien från Philips samt PAD 350p från Samaritan, och här nedan kan ni läsa mer om varje hjärtstartare ni har att välja bland.

 

Philips HeartStart

Philips - HeartStart

Den välkända HeartStart-serien består av lättanvända apparater av högsta kvalitet. Standardelektroder med elektrodkontroll samt detaljerad HLR-guide gör dem lämpliga för alla typer av miljöer. Dessa är världens mest sålda hjärtstartare! Allmänheten väljer mellan HS1 och FRx som båda är särskilt utvecklade för att kunna användas av personer utan utbildning i HLR. (Dock rekommenderar vi starkt att komplettera med HLR-utbildning i alla fall.)  Ring 0521-20 55 85 för mer information.

I de fall där det kan finnas varierande kunskaper i HLR hos användarna, är Philips HeartStart den hjärtstartare som kan ge allra mest hjälp. Philips har dessutom en särskild elektrodkontroll som innebär att apparaten säger till om man missat utgångsdatum på elektrodförpackningen (eller någon har råkat öppna den av nyfikenhet). Då torkar nämligen elektroderna och de kan vara oanvändbara. 

Vi erbjuder alltså flera olika modeller av hjärtstartare, där Philips är kända för sin mycket höga kvalitet. Utöver Philips säljer vi också hjärtstartaren HeartOn från Mediana. 

För proffsanvändaren finns Philips HeartStart FR3. Detta är en defibrillator som kan fås med EKG-kurva. Vi kan även leverera apparaten som 2-språkig, vilket är perfekt i internationella miljöer.

För utökad flexibilitet kan ni nu även välja alternativet att hyra en hjärtstartare för bara några hundralappar per månad.

 

 Varmeskap-Polar.jpg

 

Förvara hjärtstartaren utomhus, året runt!

Det är smart att göra sin hjärtstartare tillgänglig dygnet runt, året runt, genom att använda vårt värmeskåp. I detta larmade skåp är hjärtstartaren skyddad mot våra svenska vintertemperaturer, alltid redo att användas vid ett plötsligt hjärtstopp. Oftast klarar värmeskåp inte lägre -20 grader, men detta skåp klarar hela -40 grader. 

Vårt mål

Vårt mål är att ni skall få en hjärtstartare som fungerar på er arbetsplats eller i er organisation. Vi arbetar därför alltid i nära samarbete med våra kunder för att hitta just den defibrillator som är mest lämplig för er. 

Vi rekommenderar alltid våra kunder att välja ett fabrikat som funnits länge på marknaden. Anledningen till detta är enkel. Det dyker då och då upp nya, okända märken och vi kan helt enkelt inte garantera hur bra eller pålitliga de verkligen är i ett akut läge. Genom att istället välja en pålitlig hjärtstartare av ett etablerat märke kan ni känna er säkra på att ha en apparat som faktiskt fungerar den dagen ni behöver den. Philips och Samaritan är två tillverkare som varit med länge i hjärtstartarbranschen. 

En tidigt påbörjad HLR av god kvalitet är helt enkelt A och O vid hjärtstopp.

En hjärtstartare är en investering i en arbetsplats där alla medarbetare kan känna sig trygga även om de skulle drabbas av ett plötsligt hjärtstopp. Ett val som enkelt sagt kan innebära skillnaden mellan liv och död. 

Välkommen till oss för att hitta eran hjärtstartare – redan idag.

 

Vad är en hjärtstartare Akutgruppen

Vad är egentligen en hjärtstartare?

När det inträffat ett plötsligt hjärtstopp har det oftast blivit ett elektriskt kaos i hjärtat. Detta är ett livshotande tillstånd och den drabbade är medvetslös och utan normal andning. Med hjälp av elchocker från en hjärtstartare kan man oftast bryta det elektriska kaoset och återställa en normal rytm. Detta förutsätter dock att hjärtstartaren finns nära och kan börja användas omedelbart. För varje minut minskar chansen till överlevnad med nästan 10%.

Dagens hjärtstartare är ofta enkla att använda och ger röstinstruktioner på svenska för hur man ska göra. Vissa modeller ger till och med instruktioner i hur man utför hjärt-lungräddning. 

Vad är viktigt hos en hjärtstartare?

Numera finns det ganska många olika modeller att välja på. Men vad skiljer dem åt? Vilka funktioner är viktiga?

Vi tycker att man bör välja ett märke med en bra HLR-guide, som då kan instruera användaren genom hela insatsen, alltså även i hur man utför hjärt-lungräddning.

Vi tycker också att det är värdefullt om apparaten, vid sina automatiska självtester, även kan kontrollera elektrodernas skick. Vi vet att ganska många elektrodpaket öppnas av någon på arbetsplatsen som är lite för nyfiken. Då börjar de tyvärr torka och kan efter en tid bli svåra att använda i ett akutläge. Vissa modeller säger bara till om elektroderna saknas, men känner inte om de har torkat, så man ska fråga ordentligt vad det egentligen är för sorts "elektrodkontroll" som apparaten har.

Det är en klar fördel om batterier och elektroder behöver bytas samtidigt. På Samaritan PAD 350p sitter batteri och elektroder ihop i en kassett, som byts vart 4:e år. Mycket enkelt och minskad risk för att missa elektrodbyten med detta koncept. 

För enkelhetens skull, och för att inte skapa förvirring, bör apparaten ha standardelektroder (alternativa elektrodlösningar kräver särskild övning).

Märken kommer och går, och det kan vara smart att köpa ett fabrikat som funnits ett tag. Det är inte så kul om det nyetablerade märket inte längre finns i Sverige när det är dags att köpa elektroder och batteri till er hjärtstartare. Dessutom, en snabb apparat ökar överlevnadschansen! 

Funktioner:

HLR-guide: Röstinstruktioner som hjälper ovana personer att utföra HLR/Hjärt-lungräddning. Är olika detaljerad i olika modeller, hos vissa saknas det helt.

HLR-stöd: Funktion som känner djupet vid bröstkompressionerna. Trycker du för löst säger den "tryck hårdare". 

Elektrodkontroll: Hjärtstartaren larmar om elektroderna börjar torka, t ex pga att någon har öppnat förpackningen alternativt missat utgångsdatum. (vissa modeller påstås ha elektrodkontroll, men känner enbart om elektrodkontakten sitter i eller inte).