instruktorsutbildning-hlr

Är HLR-instruktörsutbildning på distans en bra idé?

Mikael på Akutgruppen har tagit fram ett unikt koncept för att utbilda nya HLR-instruktörer på distans. Genom åren har han farit land och rike runt för att utbilda instruktörer; det har t o m hänt att han flugit långt upp i Norrland, och färjat över till Gotland, för detta. Men så kom dagen när han fick en idé. Via mötesplattformen Zoom utbildar håller MIkael numera vissa instruktörsutbildningar med deltagare som sitter spridda ute i landet.

Kursdagen genomförs på samma sätt som vid de fysiska träffarna. Alla deltagare medverkar live via en dator, och har innan dagen införskaffat var sin HLR-docka. Gäller det barn-HLR så är det två dockor som gäller: baby och junior. Med både ljud och bild så kan alla se och höra varandra. Vissa övningar görs två och två, och då delas instruktörseleverna in i egna små mötesrum, där Mikael hoppar mellan rummen för att övervaka. Det ingår även undervisningsövningar, och även dessa genomförs på så sätt all alla ser och hör varandra hela tiden.

Fördelen med att gå sin HLR-instruktörsutbildning på distans är givetvis det effektiva i att inte behöva resa till kursorten, vilket för många innebär en väsentlig besparing av både tid och pengar. De instruktörsutbildningar som genomförs på distans är vuxen-HLR och barn-HLR.

Våra övriga instruktörsutbildningar genomförs endast vid fysiska träffar, då dessa inte lämpar sig för distansformatet.