Ring oss idag på 0521-20 55 85 så besvarar vi era frågor

Hjärtstartare

Med en hjärtstartare ökar överlevnadschansen mångfaldigt.

hjärtsäker zon         sis logga  bfhs logo

 

Förstahjälpenbutiken webshop

 

Vi säljer och utbildar er i hjärtstartare och kan dessutom hjälpa till att skapa en Hjärtsäker Zon. Alla våra hjärtstartare kan beställas i FörstaHjälpenButiken eller via telefon 0521-20 55 85

Det arbetssätt för Hjärtsäker Zon som vi på Akutgruppen, tillsammans med Hjärt-lungfonden, har arbetat efter de senaste åren finns nu fastlagt som en svensk standard. Klicka på SIS logga för att ladda ner! 

 

Nyhet! Nu kan ni Hyra en Hjärtsäker Zon till er Arbetsplats! (klicka)

Läs vår köpguide till hjärtstartare

Vi jobbar främst med modellerna ur HeartStart-serien från Philips:

Philips HeartStart

Philips - HeartStart

Den välkända HeartStart-serien består av lättanvända apparater av högsta kvalitet. Standardelektroder med elektrodkontroll samt detaljerad HLR-guide gör dem lämpliga för alla typer av miljöer. Dessa är världens mest sålda hjärtstartare! Allmänheten väljer mellan HS1 och FRx som båda är särskilt utvecklade för att kunna användas av personer utan utbildning i HLR. (Dock rekommenderar vi alltid att komplettera med HLR-utbildning i alla fall.) Pris ca 12.800 SEK exkl.moms utan väska. Ring 0521-20 55 85 för mer information

image001b

värmeskåp hjärtstartare 2

Förvara hjärtstartaren utomhus, året runt!

Det är smart att göra sin hjärtstartare tillgänglig dygnet runt, året runt, genom att använda vårt värmeskåp. I detta larmade skåp är hjärtstartaren skyddad mot våra svenska vintertemperaturer, alltid redo att användas vid ett plötsligt hjärtstopp. Normalt klarar värmeskåp -20 grader, men detta skåp klarar hela -25 grader (egentligen ännu mer). 

Finns även motsvarande skåp för inomhusbruk.

 

Vi erbjuder alltså flera olika modeller av hjärtstartare, där Philips är kända för sin mycket höga kvalitet. Utöver Philips säljer vi också hjärtstartaren HeartOn från Mediana. Du kan läsa mer om de olika apparaterna på vår specialsida www.defibrillator-hjartstartare.se samt direkt i vår butik www.forstahjalpenbutiken.se

Genom att vi har flera olika modeller att erbjuda, kan vi tillsammans hitta just den defibrillator som är lämpligast för er. 

I de fall där det kan finnas varierande kunskaper i HLR hos användarna, är Philips HeartStart den hjärtstartare som kan ge allra mest hjälp. Philips har dessutom en särskild elektrodkontroll som innebär att apparaten säger till om man missat utgångsdatum på elektrodförpackningen (eller någon har råkat öppna den av nyfikenhet). Då torkar elektroderna och de kan vara oanvändbara. 

För proffsanvändaren finns Philips HeartStart FR3. Detta är en defibrillator som kan fås med EKG-kurva. Vi kan även leverera apparaten som 2-språkig, vilket är perfekt i internationella miljöer.

Vi rekommenderar alltid våra kunder att välja ett fabrikat som funnits länge på marknaden. Då och då dyker det upp nya, okända märken. Dessa vet vi inte hur bra och pålitliga de verkligen är i ett akut läge. Genom att istället välja en pålitlig hjärtstartare av ett etablerat märke, kan ni känna er säkra på att ha en apparat som faktiskt fungerar den dagen ni behöver använda den. 

Kom ihåg att även när det finns en hjärtstartare på plats så får ni inte glömma att också utbilda er i hjärt-lungräddning. En tidigt påbörjad HLR av god kvalitet är A och O vid hjärtstopp.

Tips! Du kan hyra en hjärtstartare, från ca 270 SEK / månad exkl.moms.