hlr-vuxen

HLR med hjärtstartare. För alla typer av arbetsplatser. 2 timmar utan paus.

Hjärt-lungräddning på vuxna
Hur ni använder en hjärtstartare
Hur ni hjälper någon som satt i halsen
Max 12 deltagare per kurs
Ca två timmar

Priser
En kurs per dag kostar 6800 kr
Två kurser samma dag kostar 4900 kr/kurs
Alla priser anges exkl moms

HLR-kurs som inleds med hur vi identifierar ett misstänkt hjärtstopp. Det handlar om medvetandekontroll, och därefter skapa fria luftvägar för att kunna göra en andningskontroll. Om vi kommer fram till att det sannolikt är ett hjärtstopp, ser vi till att någon larmar 112 och hämtar hjärtstartare. Samtidigt startar vi HLR, vilket innebär att alternera 30 bröstkompressioner med två inblåsningar. Vi trycker mitt på bröstet; ganska hårt och ganska fort. Nästa del av kursen är hjärtstartare, vilket är vad som gör den stora skillnaden i överlevnad. Vi tittar på hur en hjärtstartare fungerar och används, och sedan över vi i smågrupper med elektroniska övningshjärtstartare (som inte avger verkliga elstötar, givetvis). Kursen avslutas med luftvägsstopp, alltså hur vi hjälper någon som satt t ex en matbit i halsen. Det går ut på att alternera ryggdunk och buktryck tills föremålet lossnar, alternativt att personen förlorar medvetandet. Då är det istället HLR som måste påbörjas. Efter avslutad kurs får alla deltagare som varit med hela kursen och övat, ett kursbevis i form av ett litet kort. Ni kan även beställa hjärtstartare och annan utrustning för första hjälpen.

Q/A

Akutgruppen utbildar arbetsplatser i HLR och första hjälpen. Främst i Västra götaland med omnejd. Många av våra kunder finns i Göteborg.

Vi erbjuder utbildning i första hjälpen och L-ABC

Alla arbetsplatser måste ha tillräckligt många på plats med aktuella kunskaper i första hjälpen. Hit räknas givetvis HLR. Dessa kvar ställs av Arbetsmiljöverket.

Vid alla våra kurser får man även lära sig använda hjärtstartare. Vi övar i smågrupper med elektroniska övningshjärtstartare.

Akutgruppen håller en mkt hög kvalitet på sina utbildningar, både gällande kunskap och träningsutrustning. Därför väljer vi inte att konkurrera med lägsta priserna, utan med riktigt hög kvalitet.

Det är livsviktigt att veta hur man gör när någon sätter i halsen. Detta går vi igenom, och övar (försiktigt) på varandra.