Ring oss idag på 0521-20 55 85 så besvarar vi era frågor

Barn-HLR första-hjälpen

Kursfakta

En kurs (1)-2 timmar: 6.800:-

 Heldag 2X2 timmar: 9.800 SEK:- (två kurser fm+em)

 

Varje kurs är på 1-2 timmar, beroende av hur mkt tid ni kan avsätta. Max 10 deltagare per kurs.

Priser och upplägg för våra HomeParty, se längre ner på sidan.

Barn-HLR

Välj mellan tre varianter av kurs: 

1. En förenklad 60-minuters kurs där en stor del av kursen genomförs med hjälp av film, där ni övar och följer instruktionerna i filmen. Alla har var sin baby- och juniordocka. HLR, hjärtstartare samt luftvägsstopp. Instruktören övervakar, kompletterar, förtydligar och korrigerar.

2. Den ordinarie barnkursen. 2 timmar där kursen genomförs instruktörslett, med något mer teori än i första kursvarianten. HLR, hjärtstartare och luftvägsstopp. Vi hinner ofta även med att prata om olycksfall.

3. Homeparty! Denna kurs är för en grupp privatpersoner, t ex småbarnsföräldrar, som vill lära sig livräddning på små och större barn. Läs mer om våra Homeparty längre ner på sidan.

 

För arbetsplatser:  Från 60 minuter upp till två timmar med följande innehåll:

Hjärt-lungräddning (HLR) till Barn/ungdomar 0-18 år

Oavsett om du jobbar som förskole- eller skolpersonal, alternativt "bara" är förälder, så är det livsviktigt att veta hur du hjälper ett barn som drabbats av hjärtstopp eller satt i halsen. Här får du träna HLR på både bebis- och juniordockor, alltid enligt de senaste direktiven från Svenska HLR-rådet.

Hjärtstartare

Om det finns en hjärtstartare på plats, och ni är flera vuxna, ska någon hämta och koppla upp denna. I vissa fall kommer då hjärtstartaren uppmana er att leverera en eller flera elstötar för att få hjärtat att börja slå igen. Under kursen övar vi på att använda hjärtstartare. 

Åtgärder vid Luftvägsstopp

Hur hjälper man ett barn som satt något i halsen och inte kan andas? Vid vår utbildning lär vi er åtgärderna för både bebisar och större barn. Principen är en kombination av ryggdunk och buktryck ("Heimlich manöver"). Men kom ihåg: på en bebis får du aldrig trycka på magen! 

 

OBS! Vi använder "riktiga" HLR-dockor, inte uppblåsbara.

Alla priser anges exklusive moms (för Homeparty är momsen dock inräknad).

 

 

Homeparty-hlr-Akutgruppen 

HomeParty med Barn-HLR

Samla ihop intresserade vänner och bekanta för ett HomeParty med 2 timmar Barn-HLR. Luftvägsstopp och lite övrig Första hjälpen. Ni behöver vara minst åtta personer. Dina gäster betalar 600 kr per person. Du som värd eller värdinna (en person) betalar ingenting. En instruktör kommer till er (hobbylokal, stort vardagsrum etc). Kontakta oss för mer information!

En vanlig fråga är om det är ok att ha med barn/bebisar vid kursen. Vårt svar är att det är du som värd/inna som bestämmer det. Visst stjäl de små en del av uppmärksamheten, men det är ju så småbarnslivet normalt ser ut. Vi löser det ändå.  

Är du intresserad av att arrangera ett Homeparty? Klicka här för kontakt!

 

 


Formellt namn på den här kursen är "Barn-HLR". Utbildningen tar 1-2 timmar, och ni kan vara som allra mest 10 deltagare per kurs (fler vid Homeparty).

  • För Barnens Säkerhet!
  • För Föräldrarnas Trygghet!
  • För Personalens Professionalitet!