Bli HLR Instruktör

Välj Akutgruppens HLR Instruktörsutbildning!

HLR Instruktörsutbildning i toppklass! Akutgruppens huvudinstruktör Mikael Lundgren har väldigt stor erfarenhet av att utbilda nya HLR-instruktörer. Vi har öppna kurstillfällen Göteborg, Malmö och i egna kurslokalen i Vänersborg. Emellanåt även i Stockholm-Arlanda. Dessutom kan man boka ett eget kurstillfälle även på andra orter, förutsatt att ni är minst fyra deltagare. Akutgruppen har även skapat konceptet med HLR instruktörsutbildning på distans via Zoom. Distanskursen genomförs på samma sätt som vid våra fysiska kurstillfällen. Alla deltagare är med via ljud och bild, och har innan kurstillfället skaffat en HLR-docka.

Inriktningar och förkrav

Vi utbildar instruktörer i Vuxen-HLR, Barn-HLR, D-HLR (för insatspersonal) samt Första hjälpen.

Innan kursdagen får du utskickat instruktörsbok för inläsning, samt länk till ett par enkla webbutbildningar du behöver göra. Kursdagen inleds med grundkurs, så du måste inte ha gått en sådan innan du kommer till oss. Allt detta ingår i kursavgiften.

För att gå utbildning till instruktör i Första hjälpen eller HLR för Insatspersonal (tidigare kallat D-HLR) krävs att du redan är instruktör i Vuxen-HLR.

Under en intensiv heldag lär vi er tekniken, pedagogik, materialhantering och hur man registrerar kurserna i Utbildningsportalen. Efter genomgången kursdag, med godkänt resultat, registreras deltagarna som instruktörer i Svenska HLR-rådets instruktörsregister.

Ni hittar all information, med kursdatum och avgifter, på hlr-instruktorsutbildning.se

Varför ska vi anlita Akutgruppen?

Om du vill ha en HLR instruktörsutbildning av riktigt hög kvalitet så kan Akutgruppen vara det rätta valet. Våra kunder återkommer ofta för vidareutbildningar eller när fler medarbetare behöver utbildas till HLR instruktör. Huvudinstruktör Mikael har utbildat väldigt många nya HLR instruktörer, och vet precis hur kursdagen behöver läggas upp för att deltagarna ska bli så väl förberedda som möjligt. Med sin långa erfarenhet av livräddning vid verkliga hjärtstopp i ambulanssjukvården, kan han ge er en verklighetsanpassad utbildning.

Efter kursdagen är den nya instruktören redo att på egen hand utbilda kollegor och andra i hjärt-lungräddning med hjärtstartare. Fri support efteråt ingår i kursavgiften. Det är alltid roligt att hålla kontakt med tidigare instruktörseleve.r

Vad behöver man för utrustning som instruktör?

Akutgruppen erbjuder flera olika färdiga materialpaket, i olika prisklasser. Alternativt så väljer ni själva ut det ni vill ha från Akutgruppens webbutik. Det man främst behöver är förstås HLR-dockor. Vi avråder från de billiga och väldigt enkla uppblåsbara dockorna som finns på marknaden. Dessa har både dålig hållbarhet, och är orealistiska att öva på. Det blir bättre HLR utbildningar med riktiga dockor från t ex norska Laerdal. Bättre med färre men bra, än många men dåliga dockor.

Alla våra materialpaket är byggda på dockor ur den klassiska Anne-serien. Visst du förresten att HLR-dockan Resusci Anne och Little Anne fått sitt ansikte från den dödsmask som togs på en ung kvinna som hittades drunknad i floden Seine, Paris, i slutet av 1800-talet?

För hygienens skulle behövs rengöringsmaterial som t ex klorhexidinsprit eller särskilda spritservetter. AED-attrapper för att öva användning av hjärtstartare är också något man behöver införskaffa. Övningsmattor, utrustning för att visa film, rubens blåsa för att testa dockornas inblåsningsfunktion samt en luftvägsmodell är andra saker som är bra att ha. I vår webbutik hittar ni massor av utrustning för instruktörer.

När är nästa kurstillfälle?

Förutom våra öppna instruktörskurser i Göteborg, Vänersborg, Malmö och på Distans, så kan ni även anlita oss för en uppdragsutbildning på plats hos er. Med minst fyra deltagare så kommer vi överens om ett eget datum. Är ni en större organisation med behov att utbilda många instruktörer, kanske utspritt över landet, så har vi erfarenhet även av detta. Kontakta oss för att diskutera ramavtal för HLR instruktörsutbildningar. Ni kan vara upp till 10 deltagare vid varje kurstillfälle.

Kommande datum på respektive orter hittar ni på vår specialsida. HLR-instruktorsutbildning.se